Sposób przygotowania

Miód płynny 4 łyżki
Sos sojowy 3 łyżki
Wódka czysta 3 łyżki
Czosnek roztarty 2 ząbki
Cynamon zmielony 1 łyżeczka
Woda 4 łyżki

Podane składniki oprócz wody wymieszać, natrzeć kaczkę z zewnątrz i wewnątrz, włożyć do dużej miski, przykryć, pozostawić na dwa dni, smarując marynatą i przewracając dwa razy na dobę. Następnie przełożyć do brytfanny, wlać cztery łyżki wody, zlać marynatę, odstawić. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Wstawić kaczkę piec pół godziny, posmarować marynatą, piec dalsze dwadzieścia minut, posmarować marynatą piec pół godziny do miękkości.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !