Sposób przygotowania

Farsz:
Mięso 100 g
Tłuszcz 10 g
Cebula 50 g
Kwaszona kapusta 100 g
Koncentrat pomidorowy 30 g
Sól
Papryka mielona
Pieprz
Inne przyprawy

Do maki dodać margarynę, sól i siekać nożem do momentu, Aż tłuszcz połączy się z mąką. Dodać wodę i zagnieść ciasto, schłodzić je w lodówce. Po czym ciasto rozwałkować, wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem formy, brzegi formy obwieść wałeczkiem wysokości 1,5 centymetra. Na ciasto nałożyć przygotowany uprzednio farsz wstawić do piekarnika i zapiec. Farsz: cebulę i kapustę pokroić w kostkę. mięso zemleć w maszynce. Paprykę lekko podsmażyć na tłuszczu, dodać cebulę i zrumienić ją. Dodać kapustę i nadal smażyć. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy- wymieszać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !