Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata jajeczna do drobiu i ryb

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1-2 szt.
czosnek 2-3 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Sól ziołowa jodowana Prymat
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata jajeczna do drobiu i ryb

Jajka wbic do miseczki, dodać wyciśnięty czosnek i roztrzepać.
Przelać masę jajeczną do torebki strunowej - dodać mielony pieprz, sól, chili, cebulę w proszku i trochę jarzynki.
Do tak przygotowanej marynaty włożyć kawałki ryby lub kurczaka, szczelnie zamknąć i kilka chwil masować mięso ugniatając przez woreczek.
Włożyć do lodówki na 12-24 godziny i przewracać co kilka godzin na drugą stronę.
Wyjętego z marynaty kurczaka wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć do miękkości lub wcześniej panierować - dzięki jajku panierka znakomicie przylega do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 13.06.2012 14:04
Do wykorzystania w najblizszym czasie...
Habibi 04.06.2012 00:22
Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów - każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)
MAR3STA 31.05.2012 11:12
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak