Sposób przygotowania

Jajka wbic do miseczki, dodać wyciśnięty czosnek i roztrzepać.
Przelać masę jajeczną do torebki strunowej - dodać mielony pieprz, sól, chili, cebulę w proszku i trochę jarzynki.
Do tak przygotowanej marynaty włożyć kawałki ryby lub kurczaka, szczelnie zamknąć i kilka chwil masować mięso ugniatając przez woreczek.
Włożyć do lodówki na 12-24 godziny i przewracać co kilka godzin na drugą stronę.
Wyjętego z marynaty kurczaka wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć do miękkości lub wcześniej panierować - dzięki jajku panierka znakomicie przylega do mięsa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów - każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Do wykorzystania w najblizszym czasie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !