Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuprczak w Grzybach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
kurki 100 g
pieczarki 500 g
prawdziwki 100 g
mąka 2 łyżki
przyprawy
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Kuprczak w Grzybach

Mięso Smażymy na złocisty kolor

Grzyby czyścimy z zanieczyszczeń prawdziwki i kurki wybieramy na bazarku takie mniejsze ładniej wyglądają jak ją całe smażymy je delikatnie

pieczarki czyścimy i smażymy z dodatkiem soli aby puściły soki gdy będą gotowe dodajemy kurki i prawdziwki i dusimy je razem dodając trochę wody
po około 30 min zalewamy je woda doprawiamy do smaku i zagęszczamy wodą z mąką
Polewamy pierś z kurczaka posypujemy pietruszką i gotowe :) Szybko smacznie

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.06.2012 14:27
super przepis
Rafał10 31.05.2012 15:26
na pewno wypróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak