Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i odstawić pod przykryciem do lodówki. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Szalotkę obrać, opłukać, posiekać. Cukinię umyć, osuszyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki.

W rondlu rozgrzać olej, włożyć szalotkę i mieszając smażyć, aż stanie się szklista. Dodać włoszczyznę i smażyć jeszcze 3 – 4 minuty, co pewien czas mieszając. Warzywa zalać 5 szklankami wrzącej wody, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 – 6 minut. Dodać cukinię, kawałki łososia, doprawić vegetą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować jeszcze przez 10 minut. Zupę wlać do talerzy, posypać posiekanym koperkiem. Podawać ze świeżą bagietką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !