Sposób przygotowania

Oczyszczonego karpia ( bez głowy i ogona ) płukamy w zimnej wodzie , można kilka razy. Kroimy na mniejsze kawałki. Z cytryn wyciskamy sok. Karpia ukłądamy w naczyniu , posypujemy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i ukłądamy cebulę. Takiego karpia odstawiamy na około 5 godzin. Po tym czasie karpia obtaczamy kolejno najpierw w mące potem w jajku i na końcu w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy nie tylko w wigilię.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszny nie tylko w wigilię
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    karpik super pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    karpik mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !