Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek po mojemu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 4 szt
kiełbasa podwawelska 300 g
boczek 400 g
marchew1 1 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 1/2 szt
zakwas 2 szkl
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
chrzan świeżo starty 3 łyżeczki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo
śmietana 18 proc 3 łyżki
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: żurek po mojemu

warzywa obieramy i kroimy według uznania .Kiełbasę , boczek i i warzywa zalewam wodą i gotuję z 30min, dodajemy przyprawy wlewamy zakwas , następnie śmietanę i chwilkę gotujemy , teraz wyjmuję boczek i kiełbaskę i wszytsko miksuję na gładką konsystencję , jeśli ktoś lubi ładny kolor to można wrzucić ugotowane żółtko i zmiksować , podajemy z jajkiem i pokrojoną kiełbasą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 14.08.2012 21:24
Wyszło ładnie i bardzo zachwyciło na wielkanocnym stole
kaja1991 30.07.2012 19:50
cudowne serduszko
Anna133 31.05.2012 11:42
dziękuję ;) a jajko robiłam w kształcie serca , jest taki wpis na doradcy tablicy w okolicach swiąt wielkiej nocy , jak to zrobić , było to trudne ale wyszło :)
EWI 31.05.2012 08:26
mniam
Cukiereczek13 31.05.2012 07:23
jak pięknie podany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak