Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus truskawkowy na patyku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskwaki 220 gram
cukier kryształ 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus truskawkowy na patyku

Truskawki opłukać zimną wodą. Usunąć szypułki. Wkładamy truskawki do blendera lub rozdrabniacza. Zasypujemy cukrem i miksujemy zawartość na pulpę.
Następnie masę przelewamy do foremek. Wkładamy do zamrażalnika co najmniej na 3 godziny lub dłużej. Najlepiej jednak na całą noc!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przejs 02.06.2012 14:36
A ja amiętnie szukam foremek do lo0dów i nie mogę nigdzie ich dostac. A tych w Lidlu już dawno nie ma :(
Ewelina19 31.05.2012 16:20
pomysłowe
Rafał10 31.05.2012 15:30
dzieki za dobry przepis
daria2911 31.05.2012 10:34
pyszności
EWI 31.05.2012 08:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak