Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na części z 3 lub 4 kostek (około 280g).

Piekarnik nagrzać do 180 stopni (rozgrzać też blaszkę).

Żeberka oprószyć solą morską, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, natrzeć rozmarynem i czosnkiem. Rozgrzać patelnię, ustawić średni ogień, dodać tłuszcz i roztopić.
Smażyć na patelni na średnim ogniu przez około 0,5 - 1 min z każdej str.
Przełożyć żeberka na nagrzaną blaszkę w piekarniku i piec przez 2 minuty.

Z dwóch jajek zrobić omlet z solą, pieprzem i szczypiorkiem.
Po wyjęciu z piekarnika cząbru położyć omlet na wierzchu.

Udekorować borówkami lub żurawiną i bazylią.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Ciekawy przepis! NIe jadłam jagnięciny- chyba że bardzo dawno temu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    Extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    wysmienite!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki obiad to sama przyjemność z jedzenia...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    cząber czy comber?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oczywiście że comber, cząber to zioło i jak zwykle się pomyliłam a już nie mogę poprawić :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !