Sposób przygotowania

- 4 filety soli

Kaszę gryczaną gotuj do 15 min w osolonej wodzie. Odcedź i przykryj.

Cebulę i boczek pokrój drobno zesmaż na patelni, w połowie smażenia (czyli jak już cebulka się zeszkli) dodaj rybę. Odsuń cebulę i boczek i ułóż rybę. Przykryj patelnię, obróć rybę i znowu przykryj patelnie na kilka minut. Smaż na małym ogniu. Pamiętaj że ryba szybciutko się ścina na patelni, dosłownie do 3 min na jedną stronę.

Na talerzu ułóż kaszę, następnie rybę oraz cebulkę z boczkiem. Polej obficie tłuszczem z patelni, tym razem sobie nie żałuj:)

Proste, szybkie a pyszne:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię solę a z kaszą wypróbuję...
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    dzieki za dobry przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewelina19

    smaczny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !