Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem truskawkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowych kruchych babeczek 12 sztuk
gotowych kruchych babeczek 1
truskawek 40 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder
Do dekoracji:

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem truskawkowym

Śmietankę ubić na sztywno. Truskawki zmiksować (mrożone najpierw rozmrozić). Dodać do nich rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Gdy masa zacznie lekko tężeć, wymieszać ze śmietanką. Posłodzić cukrem pudrem i napełnić nią babeczki. Schłodzić w lodówce najlepiej przez kilka godzin.

Babeczki udekorować podanymi składnikami do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 20.07.2010 12:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak