Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanka na maślance

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 300 ml
cukier 1,5 szklanki
olej 1/2 szklanki
jajko 4 sztuki
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
wiórki kokosowe 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanka na maślance

Maślankę mieszamy ze szklanką cukru, jajkami, olejem, mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie ciasto wylewamy na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę. Wiórki kokosowe mieszamy z pozostałym cukrem i posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy w temp. 180 stopni ok.40 min. Margarynę roztapiamy i polewamy upieczone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 10.01.2013 22:16
chciałabym widzieć to ciasto ....interesujące ......margaryną polewamy już upieczone ciasto ....szkoda ,że nie ma fotki
sara1 06.09.2012 00:33
ciekawe ciasto
Kas2 21.07.2012 15:31
smakowite ciacho
asia1985 15.07.2012 18:11
pyszne :)
caralajna 09.07.2012 08:41
lubię ciasta na maślance
Katarzyna59 05.06.2012 15:53
świetne
bgs1984 03.06.2012 20:49
mniam
marzenciak1985 03.06.2012 20:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak