Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka jogurtowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pora 150 g
średnie pomidory 2
jogurt naturalny 1 400 g
sól do smaku
cukier do smaku
jabłko 1 szt. (duże)
kapusta pekińska 1 średnia główka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka jogurtowa

Kapustę pekińską i pora posiekać.
Pomidory i cebulę pokroić w kostkę.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce i skropić octem ryżowym.
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać jogurt i przyprawy i wymieszać.
Surówkę zostawić na około 15 minut do przegryzienia się smaków.
W razie konieczności jeszcze doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 31.05.2012 07:49
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak