Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować, ale nie do miękkości (zostawić lekko twardą). Odcedzić ( mozna zostawić trochę wody z gotowania do podlewania jej pózniej), dodać tłuszcz, posypać kucharkiem i chwilę dusić. W tym czasie na patelni podsmażyć pokrojona w kostkę cebulę i dowolnie pokrojoną wędlinę. Połączyć wszystko razem, jesli trzeba podlać i dodać przecier, wymieszać. Doprawić wg uznania.
Polecam!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    dzieki za dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bigosu z młodej kapusty nie robiłam muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !