Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotlety zapiekane z serem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
pieczarki 300 gram
ser żółty 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety zapiekane z serem i pieczarkami

Mieso myjemy, i rozbijamy przez folię. Następnie panierujemy w jajku przyprawionym solą i pieprzem oraz bulce tartej. Smażymy na złoty kolor. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, podsmażamy, przyprawiamy. Na kotletach układamy pieczarki i plaster sera. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy ok 15 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 15.08.2012 21:32
coś pysznego
novita23 01.06.2012 14:41
mniaamm
Rafał10 31.05.2012 15:34
dzieki za dobry przepis
Kamila/kami007 31.05.2012 11:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak