Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kawowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
cukru 2/3 szk
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
mąki tortowej 5 łyżka
mąki ziemniaczanej 4 łyżka
kawy rozpuszczalnej 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kawowy

Kroki postępowania

1
Białka oddzielić od żółtek.
Ubić na sztywną pianę dodając cukier.
Gdy piana jest ubita wsypać kawę i dalej miksować.
Następnie zwolnić obroty o jeden stopień i dodać żółtka.
Na koniec wsypać maki zmieszane z proszkiem do pieczenia i wszystko wymieszać na najwolniejszych obrotach.
Dno tortownicy wysmarować margaryną, wylać masę biszkoptową i wyrównać powierzchnię.
Krok 1 - Biszkopt kawowy foto
2
Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut.
Krok 2 - Biszkopt kawowy foto
3
Po wystudzeniu przekroić na dwa lub trzy placki i przełożyć dowolną masą.
Krok 3 - Biszkopt kawowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 15.08.2012 19:37
pychota
ziutula
ziutula 31.05.2012 01:34
z takim biszkoptem można wyczarować smaczne ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak