Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka na kompocie rabarbarowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
cukier do smaku
galaretka truskawkowa 1 op.
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka na kompocie rabarbarowym

Rabarbar obrać z włókien, pokroić w plasterki, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.
Osłodzić kompot do smaku.
Odcedzić owoce i odlać 450ml gorącego kompotu - rozpuścić w nim galaretkę truskawkową.
Odstawić do ostygnięcia.
Rabarbar z kompotu rozłożyć do kompotierek, zalać gęstniejącą galaretką i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 15.07.2012 10:49
pycha
Habibi 03.06.2012 02:15
*** Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Zapewne każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego dla siebie :)
Habibi 31.05.2012 12:28
Galaretka z tych proporcji nie jest w efekcie sztywna, ale uzyskuje lekką konsystencję jakby kisielu.
MAR3STA 31.05.2012 11:13
popieram, najlepsze!
dwa pokoje z kuchnią 31.05.2012 09:34
takie na kompotach są najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak