Sposób przygotowania

Buraki należy oczyścić i dokłądnie umyć. Po ugotowaniu obieramy je ze skórki. Scieramy je na tarce na drobnych oczkach. Doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz octwem. Trzeba próbować, ponieważ każdy lubi inny smak, jednak nie ma co przesadzać z octem. Mieszamy, aby cukier sie rozpuścił.
Tak przygotowanymi buraczkami napełniamy słoiczki. Uciskamy łyżką, aby wyeliminować jak najwięcej powietrza jakie pojawiają się w słoiku. Szczelnie zakręcamy i pasterysujemy około 20-25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też tak robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !