Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa z pomidorem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryki czerwonej i żółtej 2 kg
dodatki na jeden słoik :
pomidory 2 małe
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3
ziarna ziela angielskiego 2
ząbek czosnku 1
Zalewa:
wody 1 l
octu 10% 3/4 szk
cukru 1,5 łyżka
soli 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa z pomidorem

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Pomidory umyć i przekroić na pół.
Po jednym ząbku czosnku na słoik obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do słoików.
Potem dodać ziele angielskie i pieprz.
Następnie wrzucić pokrojone pomidory i na koniec napełnić słoiki papryką.
Składniki na zalewę zagotować i ostudzić.
Gdy będzie prawie zimna nalać ja do słoików przykrywając paprykę.
Na wierzch nalać po jednej łyżce oleju i zakręcić słoiki.
Słoiki z papryką umieścić w garnku z wodą.
Pasteryzować 10 minut od zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 30.07.2012 08:19
na zimę super przetwory
Urszula5 06.06.2012 23:35
robię taką na zimę świetna taka papryka na kanapki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak