Sposób przygotowania

Łopatkę kroimy na plastry grubości ok. 3 cm. Czosnek siekamy. Z wszystkich składników przyrządzamy bejcę. Dokładnie smarujemy nią steki z karkówki i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, by mięso przeszło smakiem i aromatem przypraw. Mięso grillujemy na mocno rozgrzanym węglu 10 – 15 minut. Po tym czasie łopatkę zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na brzeg grilla, by doszła. Przygotowane steki serwujemy z grillowanymi warzywami oraz ulubionymi dodatkami.

Spróbuj również

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny obiadek,mniam !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !