Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bomby rumowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 0,5 kostki
kakao 2 łyżki
herbatniki 2 paczki
cukier puder 2/3 szkl
bakalie 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Bomby rumowe

Herbatniki skruszyć na miazgę. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać herbatniki, rozdrobnione bakalie, olejek rumowy i kakao. Dokładnie wymieszać.
Wstawić do lodówki na chwilę żeby masa lekko stwardniała.
Następnie formować kule, można dodatkowo otoczyć je w wiórkach kokosowych

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.03.2014 00:30
szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak