Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
sól
pieprz
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 garstka
pomidory w puszce 1 sztuka
papryka 1 sztuka
oregano
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy

Kroki postępowania

1
1. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - Gulasz drobiowy foto
2
2. Mięso smazymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Usmażone, złote kawałki kurczaka zdejmujemy z patelni.
3
3. Dolewamy nie co oleju i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy szczyptę soli i chwilę dusimy.
Krok 3 - Gulasz drobiowy foto
4
4. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy ją na patelnię z cebulą.
Krok 4 - Gulasz drobiowy foto
5
5. Pietruszkę bardzo drobno siekamy i wrzucamy na patelnię. Mieszamy i disumy wszystko około 5 minut.
Krok 5 - Gulasz drobiowy foto
6
6. Do warzyw wrzucamy usmażonego wcześniej kurczaka.
Krok 6 - Gulasz drobiowy foto
7
7. Pomidory z puszki jesli trzeba kroimy i wrzucamy na patelnię.
Krok 7 - Gulasz drobiowy foto
8
8. Na końcu dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Doprawiamy do smaku. Wszystko razem dusimy 10 minut na małym ogniu.
Krok 8 - Gulasz drobiowy foto
9
9. Danie podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub kromką świeżego pieczywa.
Krok 9 - Gulasz drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.01.2014 22:52
Głos oddany.
Kate131 27.07.2012 09:24
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak