Sposób przygotowania

Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia, cukier i szczyptę soli.
W drugiej misce wymieszaj jajka, olej, mleko. Połącz ze sobą zawartość obu naczyń.
Gotowym ciastem wypełniaj formę na muffiny, wyłożoną papilotkami do połowy wysokości.
Dodaj na środku łyżeczkę dżemu i przykryj ją cienką warstwą ciasta. Piecz w temp. 180 stopni ok. 25 min.
Z białka i cukru pudru utrzyj lukier. Do lukru dodaj barwnik spożywczy, aby muffinki nabrały bajecznego koloru.Ozdób ciepłe muffinki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    muffinki w każdej postaci ubóstwiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !