Sposób przygotowania

Jagody dokładnie opłukać i przełożyć do słoików. Do każdego ze słoików wsypać porcję cukru (około 3-4 łyżek na 1 litrowy słoik). Słoiki zalać zimną wodą, zakręcić i gotować około godziny na niewielkim ogniu. Jagody z kompotu można wykorzystać w zimie jako dodatek do ciast i deserów.

Komentarze

  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    też będę robić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam kompot
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię takie domowe kompoty
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    nigdy nie piłam kompotu z jagód, musi byc pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    lubie i robie - przydatny na problemy zoladkowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny kompocik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    cenne zapasy na zimę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też robię kompot ,ale strasznie długo gotujesz-godzinę?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    jagodowy jest pyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    coś dobrego
  • 0
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super kompocik!
  • -1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    nie robię kompotów ale chętnie wypiję szklaneczkę Twojego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !