Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bakłażana i fety

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 duży
ser feta 200 g
oliwa
pieprz
chili
lubczyk

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bakłażana i fety

Bakłażana ogrzewać w mikrofalówce, przy mocy 750-850W, przez 12-15 minut.
Przełożyć do miseczki, nakryć i pozostawić do ostygnięcia.
Rozciąć bakłażana wzdłuż na połowę, wybrać łyżką miąższ, włożyć do blendera.
Fetę pokroić w mniejsze kawałki lub pokruszyć i dodać do bakłażana.
Dolać odrobinę oleju i posiekane listki lubczyku - zmiksować.
Dodać tyle oleju, aby uzyskać dość zwartą konsystencję pasty.
Gotową pastę doprawić do smaku pieprzem i chili.
Przed podaniem schłodzić.

Podawać z tostami, frytkami, pieczonymi warzywami lub drobiem i rybami z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.10.2015 20:32
ciekawe to :)
Pietruszka 29.07.2012 10:48
super
Rafał10 07.06.2012 11:52
uwielbiam dania z dodatkiem bakłażana :) PYCHOTA!!
Habibi 03.06.2012 02:14
*** Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Zapewne każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak