Sposób przygotowania

Ćwiartki z kurczaka pozbywam kości oraz skóry. Mięso kroję w dość spore kawałki (takie jakie nadziewać będę na kijki). Wlewam olej roślinny i mieszam. Następnie wsypuję przyprawę do mięsa mielonego i mieszam ponownie. Mięso odstawiam do lodówki na parę godzin. W międzyczasie ogórki kiszone kroję po połowie (jeśli ogórki są długie to je skracam, jeśli grube kroję w ćwiartki). Cebulę kroję w plasterki. Na kijki nadziewam kawałki mięsa drobiowego oraz po parę ogórków i kilka plastrów cebuli. Tak przygotowane szaszłyki grillujemy nad rozżarzonym węglem. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Z ogórkiem kiszonym jeszcze nie jadłam.....chyba czas wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    halina55

    Pyszne
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    mam na nie ogromną ochotę :):)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacyjne
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo apetyczne ! Ciekawe czy pogoda pozwoli w weekend grilla rozpalić... ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    sezon grillowy widzę w pełni otwarty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ciekawe , jak smakują grilowane ogórki kiszone?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ogórki przede wszystkim dają kwaskowatego posmaku całości. Samych kiszonych bym raczej nie grillował bo się zrobią "rozlazłe"
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygladają
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    smaczne te szaszłyki, uwielbiam drób z grilla, na wiosnę wyprubuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !