Sposób przygotowania

Z wody, cukru, octu i soli zagotować zalewę. Odstawić do wystygnięcia. Umyte owoce papryki oczyścić z nasion i pokroić na podłużne kawałki. Do słoików włożyć przyprawy (pieprz, ziele, liść, gorczycę) oraz czosnek (1ząbek na słoik). Następnie układać pokrojoną paprykę. Słoiki zalać zimną zalewą. Zakręcić. Słoiki gotować około 25 minut. W zależności od ilości papryki należy ugotować zalewę (gdy mamy większą ilość papryki to podwajamy lub potrojamy składniki zalewy i gotujemy). Papryka jest świetna po około 1/2 roku, gdy trochę poleży w spiżarni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pieknie kolorowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    też taką robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam ją zimą na kanapeczkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    chętnie bym zjadła
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Pusia

    fajna papryka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha jest taka papryczka
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajnie mieć taki zapas

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !