Sposób przygotowania

Na głębokiej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy z oliwek, wsypujemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i smażymy ją aż do zeszklenia. Następnie dodajemy czosnek i pokrojoną w kawałki paprykę. Gdy papryka zmięknie, dodajemy pokrojone w kawałki pomidory i doprawiamy wszystko cukrem, solą, pieprzem i octem balsamicznym. Gotujemy przez ok. 15 minut, aż sos zgęstnieje. Wtedy zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy do potrawy ser, oliwę i tymianek. Delikatnie mieszamy. Z filetów odcinamy włókna i kostki, oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy je na oliwie po 4 – 5 minut z każdej strony. Następnie przekładamy do formy żaroodpornej, wlewamy sos i dodajemy oliwki. Zapiekamy przez 30 minut w temp. 190ºC.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !