Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z boczniaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniak 50 dkg
rosół drobiowy 2,5 szkl
kajzerka 1 szt
mleko 1,2 szkl
jajko 2 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z boczniaka

boczniaki zalać rosołem i gotowac ok 30 min nastepeie odsączyc i zmielić wraz z namoczoną w mleku kajzerka. do gotowej masy dodajemy żółtka i przyprawy doprawiamyd o smaku - wszystko razem mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy delikatnei mieszamy formujemy kotlety i obtaczamy w zmieszanej mace i bułce tartej smażymy na rozgrzanym masle ( mozemy dodać troszke oleju do smażenia) na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksandra16 10.08.2012 22:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak