Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany szpiank z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderek 1 opakowanie
ser mozzarella 25 dkg
szpinak świeży lub mrożony 1 kg
czosnek 3 ząbki
pomidory 2 szt
masło 0,5 szt
śmietana 12% 4 łyż
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany szpiank z makaronem

makaron gotujmy w osolonej wodzie al dente odsączy na sitku. Następnei drobno ścieramy czosnek i smażymy na maśłe dodajemy szpinak i chwilkę dusimy wraz z śmietana -studzimy doprawiamy do smaku . W naczyniu żaroodpornym przekłdamay na przemian szpiank makaron i kawałki pomidora na to ser i zapiekamy aż ser się rozpusci i lekko zarumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 19.06.2012 23:04
pycha(:

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak