Sposób przygotowania

Ser zmiksować z jajkami na gładką masę.
Dodać cukru do smaku oraz cukier waniliowy.
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody i pozostawić do spęcznienia.
W tym czasie zagotować mleko i rozpuścić w nim kawę.
Zdjąć z ognia, dodać spęczniałą żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.
Kiedy mleko ostygnie, zmiksować je z masą serowo-jajeczną.
Wylać całość do sporego pojemnika posmarowanego olejem lub tortownicy.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    * Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Zapewne każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    *** Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Zapewne każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !