Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony podany na kapuscie z rzodkwią marynowana z sosem z nori

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 175 gram
biała kapusta 50 gram
rzodkiew marynowana (daikon) 50 gram
sezam 5 gram
kasza jaglana 25 gram
seler naciowy 10 gram
cebula 10 gram
białe wino 10 ml
śmietana 18-procentowa 100 ml
nori 10 gram
papryczka chili 1 sztuka
oliwa 25 ml
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sos sojowy do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
masło 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony podany na kapuscie z rzodkwią marynowana z sosem z nori

Łososia marynujemy w oliwie z dodatkiem sosu sojowego,imbiru,kolendry,czosnku,pieprzu.Smażymy po obu
stronach i dopiekamy w piekarniuku w 165 stopniach.
Cebule,seler naciowy smazymy dodajemy kasze jaglana podlewamy bulionem warzywnym.Gotujemy do miekkosci z dodatkiem masła w malej ilosci płynu.Doprawiamy sola i pieprzem.Z papryczki chili wycinamy srodek tak aby zachować ja w calosci i parzymy we wrzatku.Miękką kasza faszerujemy papryczke smażymy i pieczemy wraz z łososiem.
Drobną kostke cebuli smażymy podlewamy winem białym po odparowaniu alkoholu podajemy śmietane i nori.Całosc blenderujemy i przelewamy przez drobne sitko.Kapuste i rzodkiew daikon kroimi w cienki długie paski.Smażymy kapuste a gdy jest miekka dodajemy na koniec rzodkiew.
Doprawiamy sola,pieprzem i odrobiną sosu sojowego.
Aby nadac bardziej orientalny smak do kapustu i rzodkwi dodajemy prażony sezam.
Propozycja podania jak na zdjeciu.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 01.07.2011 00:15
wygląda ładnie, ale trochę roboty z tym jest
Adamorek 03.06.2011 14:45
wykwintnie
iza15 08.05.2011 22:57
superowo wygląda
szajba2 16.03.2011 15:45
super podane tylko jeść nie ma co
Magdalena80 17.02.2011 23:30
elegancko:)
Anita21 16.02.2011 16:52
super podane
lukoszek88 06.02.2011 23:56
Pięknie podane
Karolek1 05.01.2011 10:07
Pani Basiu, wcale nie tak mało -zawsze można zrobić podwójną porcję ;)
Barbara55 22.12.2010 15:33
dużo roboty mało jedzenia
berys18 23.11.2010 07:26
tylko co to jest nori?
berys18 23.11.2010 07:25
artystycznie podane
Ewelina43
Ewelina43 21.11.2010 15:27
super
ewelinapac 11.10.2010 13:36
fajny
eli82 07.10.2010 14:22
estetycznie
aranka 16.09.2010 09:48
no proszę ,wykwintne danie!
mehia 06.07.2010 10:16
wykwintnie ;)
rosik93 28.05.2010 15:38
No...nazwa super...
Marcin46
Marcin46 05.05.2010 14:05
Z kąd ta nazwa nori? ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak