Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomidorowa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1
pomidory 3
czosnek 3 ząbki
pietruszka zielona
szczypiorek
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomidorowa z grzankami

Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i dorbno posiekać, dodać posiekaną pietruszkę i szczypiorek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę i wymieszać.W czasie kiedy salsa będzie dochodzić do siebie pokroić bagietkę i podsmażyć z obu stron na patelni z małą ilością oliwy lub oleju, na grzanki kładziemy salsę i jemy :) pycha

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 30.05.2012 19:08
mniam :)
edita15 30.05.2012 19:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak