Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie myjemy. Następnie kroimy w nieco większą kostkę. Kiwi obieramy cienko ze skórki, kroimy najpierw nacinając kiwi wzdłuż a później krojąc w grubsze talarki. Banany obieramy ze skórki i kroimy w grubsze krążki. Pomarańcze obieramy i kroimy każdą cząstkę na pół. Winogrono myjemy i odrywamy z kiści. Bierzemy długie wykałaczki. Naprzemiennie, aż do wyczerpania się składników na każdą wykałaczkę nadziewamy pokrojonego banana, kiwi, jabłka, pomarańcze, na końcu każdej wykałaczki umieszczając kulkę winogronu. Takie koreczki owocowe dobre są na przekąskę, jako zdrowy deser, na różnego rodzaju przyjęcia dla dzieci i dla dorosłych. Możemy w ten sposób serwować jeszcze inne owoce, które nie rozwarstwią się po pokrojeniu ich.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !