Sposób przygotowania

Składniki:
chleb tostowy,
masło do smarowania,
5 jajek,
sól i pieprz do smaku,
pietruszka zielona,
1 kostka sera twarogowego,
1 pomidor,
1/4 ogórka szklarniowego,
1 mały jogurt naturalny.

Przygotowanie:
Zieloną pietruszkę myjemy, drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Następnie wydrążamy żółtka. Białka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z żółtkami. Dodajemy część siekanej pietruszki. Dodajemy soli i pieprz. Łączymy. Ser twarogowy rozrabiamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy do sera pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy. Pomidora sparzamy, kroimy w cienkie talarki. Ogórka myjemy, nie obieramy, kroimy w cienkie talarki. Kromki chleba tostowego przekrawamy na pół skośnie. Każdą połówkę smarujemy odrobiną masła. Część kromek chleba smarujemy pastą jajeczną i przykrywamy drugą połówką. Część kromek smarujemy rozrobionym białym serem. Do środka części kromek posmarowanych białym serem kładziemy talarki pomidora, do innych talarki ogórka. Gotowe kanapeczki układamy smakowo na talerzu. Możemy ułożyć je np. na listkach sałaty.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    szybkie i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    moje ulubione :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !