Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy, roztrzepujemy. Dodajemy mleko. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy. Pieczywo dobieramy parami tak, aby było mniej więcej tej samej wielkości. Na jedną kromkę chleba kładziemy plasterek żółtego sera i przykrywamy drugą kromką chleba. Na patelnię wlewamy trochę oliwy i rozgrzewamy. Każdą parę chleba z serem moczymy z każdej strony w roztrzepanym mleku i kładziemy na rozgrzany tłuszcz uważając, aby kanapka nam się nie rozwarstwiła. Smażymy z dwóch stron uważając, aby nam się za bardzo nie przypiekły, ale jajko musi się ściąć. Podajemy na ciepło

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    SUPERAŚNE !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !