Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plasterki żółtego sera 4
jajko 2
mleko
pieprz i sól do smaku
chleb pszenny 8 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb smażony

Jajka rozbijamy, roztrzepujemy. Dodajemy mleko. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy. Pieczywo dobieramy parami tak, aby było mniej więcej tej samej wielkości. Na jedną kromkę chleba kładziemy plasterek żółtego sera i przykrywamy drugą kromką chleba. Na patelnię wlewamy trochę oliwy i rozgrzewamy. Każdą parę chleba z serem moczymy z każdej strony w roztrzepanym mleku i kładziemy na rozgrzany tłuszcz uważając, aby kanapka nam się nie rozwarstwiła. Smażymy z dwóch stron uważając, aby nam się za bardzo nie przypiekły, ale jajko musi się ściąć. Podajemy na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 07.06.2012 12:23
SUPERAŚNE !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak