Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto nie wymagające pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatników biscuit 1 opakowanie
schłodzonej kremówki 500 ml
cukru pudru 5 łyżek
kakao gorzkie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto nie wymagające pieczenia

Herbatniki bardzo drobno mielimy w blenderze, aż będą mokre. Przygotowujemy blaszkę do tarty. Spód i boki blaszki posypujemy pokruszonymi ciastkami i dobrze dociskamy ręką, aż będzie konsystencji bardziej „zwartej”. Spód wkładamy do lodówki i pozostawiamy do schłodzenia. Kremówkę ubijamy dodając pod koniec ubijania cukier puder. Na schłodzone ciasto przekładamy ubitą kremówkę. Wierzch ciasta posypujemy gorzkim kakao. Możemy spożywać od razu albo pozostawić jeszcze do schłodzenia. Takie ciasto można przygotowywać z różnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 30.05.2012 18:40
Też takie robię. Pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak