Sposób przygotowania

Szparagi cienko obieramy, odcinamy zdrewniałe końcówki, które wyrzucamy oraz czubki (ok. 3 cm długości), które odkładamy. Pokrojone szparagi gotujemy ok. 15 minut w 750 ml z kostką warzywną, wraz z pokrojonym selerem i kartoflami. Ugotowane warzywa miksujemy metalową końcówką blendera ręcznego . Wrzucamy do zupy czubki szparagów, doprawiamy solą morską prowansalską, ognistą mieszanką przypraw i wszystko razem podgrzewamy na niewielkim ogniu, ok. 5 - 7 minut. Krem wykładamy na talerze, na środku układamy ugotowane czubki szparagów, robimy dekoracyjne kropki z jogurtu, doprawiamy ognistą mieszanką przypraw, dekorujemy natką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Fajnie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niedługo i ja zakremuje z szparagami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !