Sposób przygotowania

pory dokładnie umyć, oczyścić i odciąć najcieńsze części. pokroić ukośnie na kilku centymetrowe kawałki. tak pociete pory zagotowac w wodzie ale tylko ledwo przykryte wodą, po zagotowaniu odcedzic wode, pory przelozyc na recznik papierowy, zeby obciekly z wody. jajka ugotowac na twardo. po ugotowaniu oddzielic zoltko od bialka, zoltko zmiksowac z majonezem i sokiem z cytryny doprawic do smaku. bialka pokroic w drobniutka kostke i dodac do sosu, delikatnie wymieszac. pory przekladamy na polmsek i polewamy sosem oraz posypujemy posiekana pietruszka.

Komentarze

  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Uwielbiam pory w każdej postaci !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !