Sposób przygotowania

Listki młodej rzodkiewki przebrać, umyć, osączyć i wrzucić do blendera.
Można wykorzystać młode roślinki (z przerywania na grządce), które jeszcze nie wytworzyły rzodkiewek.
Dodać kiełki rzodkiewki, wlać oliwę, dodać czosnek.
Wszystko zmiksować.
Orzeszki buczyny obrać ze skorupek i uprażyć na suchej patelni - dosypać do blendera.
Dodać pokrojony ser i wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
W razie potrzeby dolać oliwy.

Pesto podawać do kanapek, pieczonych lub gotowanych ziemniaków, makaronu, tostów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny przepis. A skąd wziąś orzeszki buczynowe?
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Jesienią wybrałam się na grzyby - nie znalazłam ani jednego... ;) Więc nazbierałam orzeszków buczynowych małe wiadereczko - trochę gimnastyki przy tym było, bo trzeba było kucać, ale smak orzeszków wynagradza ten wysiłek ;)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Buczynę możesz znaleźć także w parkach :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *</b> ƹ̵̡ӝ̵̨̄ʒ
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Oooo, ciekawe :0
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    intrygujące, lubię akie ciekawostki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !