Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto rzodkiewkowe z orzeszkami buczyny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Listki rzodkiewki 1-2 pęczki
kiełki rzodkiewki 1/2 szkl.
oliwa 2/3 szkl.
czosnek 1-2 ząbki
Orzeszki buczynowe 1/4 szkl.
ser solankowy 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto rzodkiewkowe z orzeszkami buczyny

Listki młodej rzodkiewki przebrać, umyć, osączyć i wrzucić do blendera.
Można wykorzystać młode roślinki (z przerywania na grządce), które jeszcze nie wytworzyły rzodkiewek.
Dodać kiełki rzodkiewki, wlać oliwę, dodać czosnek.
Wszystko zmiksować.
Orzeszki buczyny obrać ze skorupek i uprażyć na suchej patelni - dosypać do blendera.
Dodać pokrojony ser i wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
W razie potrzeby dolać oliwy.

Pesto podawać do kanapek, pieczonych lub gotowanych ziemniaków, makaronu, tostów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 15.09.2012 15:53
super
caralajna 23.08.2012 08:31
intrygujące, lubię akie ciekawostki
eagle 10.06.2012 06:37
Oooo, ciekawe :0
Habibi 02.06.2012 00:28
* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) * ƹ̵̡ӝ̵̨̄ʒ
Habibi 31.05.2012 11:32
Buczynę możesz znaleźć także w parkach :)
Habibi 31.05.2012 11:25
Jesienią wybrałam się na grzyby - nie znalazłam ani jednego... ;) Więc nazbierałam orzeszków buczynowych małe wiadereczko - trochę gimnastyki przy tym było, bo trzeba było kucać, ale smak orzeszków wynagradza ten wysiłek ;)
MAR3STA 31.05.2012 11:14
fajny przepis. A skąd wziąś orzeszki buczynowe?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak