Sposób przygotowania

Składniki:
Na ciasto:
500 g mąki,
1 kostka margaryny,
8 dkg cukru pudru,
4 żółtka,
powidła malinowe.

Na lukier:
2 białka,
20 dkg cukru pudru.

Przygotowanie:
Przygotowujemy ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę, siekamy nożem. Dodajemy przesiany cukier, żółtka i wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kieliszkiem malutkie kółka. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na jasno-złoty kolor. Odstawiamy na bok i studzimy. Przygotowujemy lukier: Białka dobrze ucieramy z cukrem aby powstała jednolita biała masa bez grudek. Ciastka dobieramy w pary. Na jednym krążku smarujemy powidłami, nakrywamy drugim ciastkiem i polewamy z wierzchu przygotowanym lukrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !