Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka surowa pół kg
wątróbka 30 dag
jajko 2
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
Liść laurowy suszony Prymat
karkówka pół kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Mięso jedno i drugie myjemy , kroimy na mniejsze kawałki zalewamy woda dajemy przyprawy i gotujemy do miękkości , pod sam koniec gotowania dajemy wątróbkę gotować jeszcze 15 minut , potem odcedzić , wywar musi zostać , przepuścić przez maszynkę dodać jajka , przyprawę uniwersalną , jeśli wyszło zbyt gęste to dajmy wywaru a jak za rzadkie to posypać bułki tartej , wyłożyć na brytfankę i zapiekać aż się zarumieni , wywar możemy wykorzystać na zupę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 27.02.2013 11:57
lubię taki
chelsi 05.09.2012 22:20
oo wlasnie- taki zwykly, pyszny pasztecik. mniam
jolita 01.06.2012 02:24
lubie pasztety
jolita 01.06.2012 02:24
lubie pasztety
Sandra11 31.05.2012 10:03
dobry
iwa643 31.05.2012 05:56
ciekawy
aginaa 30.05.2012 19:28
smaczny
babcia
babcia 30.05.2012 17:21
musi być wyśmienity
babcia
babcia 30.05.2012 17:21
musi być wyśmienity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak