Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser lodowo-czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody bakaliowe 1 l
śmietana 30% 300 g
LIKIER CZEKOLADOWY

Przepis i sposób przygotowania na: deser lodowo-czekoladowy

Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukru do smaku. Do pucharków wykładamy porcje lodów. Na lody wykładamy śmietanę wszystko polewamy likierem i za pomocą łyżki delikatnie mieszamy, aby likier połączył się ze śmietaną tworząc tzw. marmurka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 05.09.2012 15:20
wspaniałe
angelika14 16.08.2012 13:43
uwielbiam takie desery
kuklik 31.05.2012 16:09
apetyczny
daria2911 30.05.2012 20:04
pyszności
Hanna5 30.05.2012 18:35
mniamniuśne
owca441 30.05.2012 17:27
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak