Sposób przygotowania

Najpierw przygotowujemy masę. Masło ucieramy i dodajemy cukier. Ponownie ucieramy i stopniowo dodajemy serki homogenizowane. Ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i pozostawiamy do zastygnięcia. Z herbatników układamy kostkę na folii spożywczej. Na kostce rozsmarowujemy ciemną masę, na to jasną masę. Galaretkę kroimy w grube pasy i układamy po środku zatapiając w obie masy. Posługując się folią, herbatniki z masą składamy w trójkąt. Następnie wkładamy w dopasowaną formę, aby herbatniki nie rozsunęły się. Pozostawić w lodówce na kilka godzin. Po tym czasie przygotować polewę czekoladową według instrukcji i polać nią chatkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !