Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, selera i marchewki w sosie majonezowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główki kapusty 0,5
marchewki 2
mały seler 1
mały pęczek zielonej pietruszki 1
Składniki na sos:
sól
majonezu 2 łyżki
śmietany 2 łyżki
czosnku 1 zabek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, selera i marchewki w sosie majonezowym

Najpierw przygotować sos: czosnek obrać, drobno posiekać, rozetrzeć końcem noża, posolić. Przełożyć do miseczki. Dodać majonez i śmietanę. Wymieszać i doprawić solą.

Kapustę po usunięciu zewnętrznych liści i opłukaniu poszatkować. Marchew i seler umyć, obrać, zetrzeć na tarce. Zalać sosem śmietanowo-majonezowym i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak