Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek z bakaliami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 2 szklanki
mąka 2 szklanki
margaryna 1
proszek do pieczenia 3 łyzeczki
kakao 5 łyżek
woda 0,5 szklanki
orzechy włoskie 0,5 szklanki
rodzynki 0,5 szklanki
wiórki kokosowe
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek z bakaliami

Do wody wrzucić cukier, margarynę i kakao. Gotować wszystko razem, cały czas mieszając do połaczenia składników. Ostudzić. Pół szklanki odlać na polewę. Do reszty wsypać mąkę, proszek do pieczenia. Wbić żółtka i wymieszać. Białka ubić na sztywna piane i wlac do całości. Dodać orzechy i sparzone, ale zimne rodzynki. Wymieszać. Wlac do keksówki. Piec ok. godziny w 180 stopniach. Gdy ciasto będzie zimne polać polewa i posypać wiórkami i płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 30.05.2012 20:04
dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak