Sposób przygotowania

Chrzan mieszamy ze śmietanami i odstawiamy na bok, aby smak mógł się „przegryźć”. Dorsza płuczemy, oczyszczamy i skrapiamy octem. Następnie solimy i odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie rybę osuszamy papierowym ręczniczkiem. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, skrapiamy masłem i troszkę podpiekamy. Następnie zalewamy przygotowanym sosem i ponownie umieszczamy w piekarniku, tym razem dopiekając rybę całkowicie. Koperek płuczemy, drobno siekamy i posypujemy z wierzchu upieczoną rybę. Podajemy na ciepło. Do tak zapieczonej ryby pasuje zarówno ryż jak i gotowane ziemniaki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !