Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane groszkiem i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dużych pomidorów 5 sztuk
szynki 100 g
majonezu 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane groszkiem i szynką

Składniki:
5 dosyć dużych pomidorów,
150 g konserwowego groszku,
100 g majonezu,
100 g szynki,
cukier,
sól,
kilka listków sałaty do ozdoby.

Przygotowanie:
Pomidory myjemy i ścinamy ich wierzchy. Następnie wydrążamy z nich małą łyżeczką miąższ (miąższ nie będzie nam potrzebny). Środki pomidorów solimy. Szynkę kroimy w cienkie paski a następnie łączymy z konserwowym groszkiem. Dodajemy majonez, troszkę soli i cukru i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy pomidory. Zakrywamy ściętymi wcześniej wierzchami i układamy na listkach sałaty. Podajemy jako przekąskę lub jako dodatek do np. ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak