Sposób przygotowania

Wątróbkę płuczemy, zdejmujemy z niej błony. Kroimy na mniejsze porcje.Wycinamy większe żyły i przewody. Przygotowujemy mąkę. Jajka rozkłócamy. Przygotowujemy bułkę tartą. Wątróbkę zanurzamy najpierw w mące, później jajku a na końcu w bułce tartej. Olej dobrze rozgrzewamy i smażymy na nim wątróbkę tak, aby w środku była ona jeszcze troszkę krwista. Kiedy będzie już usmażona, lekko solimy. Spożywamy bezpośrednio po przygotowaniu. Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ciężko dostać wątróbki cielęce

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !